top of page
Automotive Fotografie

Automotive

Laten we eens kijken naar de grappige kant van autofotografie, waarbij het vastleggen van die perfecte foto soms meer lijkt op een komische sketch dan op een serieus project.

Het begint allemaal met het vinden van de juiste plek. Je rijdt urenlang naar een afgelegen gebied in de hoop de perfecte achtergrond te vinden voor je auto, en dan kom je alleen maar uit bij een groepje koeien dat je auto met grote ogen aanstaart alsof ze nog nooit een voertuig hebben gezien. Het voelt bijna alsof je een fotoshoot hebt met een publiek van nieuwsgierige boerderijdieren!

En dan hebben we het nog niet eens over het fotograferen van een snel bewegende auto. Terwijl je probeert die glimmende bolide vast te leggen terwijl hij voorbijraast, realiseer je je dat je zelf ook moet rennen om de foto te maken. Het voelt bijna als een race waarbij je hoopt dat je de finishlijn haalt zonder buiten adem te raken.

En laten we eerlijk zijn, autofotografie kan ook een test zijn van je inventiviteit en improvisatievaardigheden. Je staat klaar met je camera, klaar om die geweldige foto te maken, en dan begint het ineens te regenen. Geen paniek, gewoon een paraplu gebruiken als improvisatiestudio en hopen dat je niet zelf wegwaait terwijl je dat doet!

Kortom, autofotografie kan soms wat onverwachte wendingen en grappige momenten met zich meebrengen, maar het is ook een geweldige manier om plezier te hebben en de wereld van auto's op een nieuwe manier te ontdekken. En wie weet, misschien worden die koeien wel je onverwachte sterren van de fotoshoot!

 1. De jacht op de perfecte locatie: Het is als het zoeken naar een speld in een hooiberg, behalve dat de speld eigenlijk een glanzende sportwagen is die verstopt zit achter een gigantische stapel hooi. Als je eindelijk de ideale plek hebt gevonden, staat er natuurlijk een verkeersbord midden in beeld dat zegt: "Niet parkeren, fotograferen of anderszins genieten van het landschap."
   

 2. De race tegen de klok: Je probeert die zonsondergangsfoto te maken waarbij de lucht in vuur en vlam staat, maar je realiseert je dat je nog maar vijf minuten hebt voordat de zon verdwijnt. Dus daar ga je, als een Formule 1-coureur die zijn pitstop uitvoert, sprintend met je camera en statief om die ene perfecte foto te maken voordat de natuurlijke verlichting verdwijnt.
   

 3. De strijd tegen de elementen: Terwijl je jezelf in allerlei bochten wringt om die geweldige hoek te krijgen, begint het ineens te waaien en probeert de wind je statief omver te blazen. Je staat daar, flink je best te doen, terwijl je probeert die ene shot te maken die al je inspanningen waard is.
   

 4. De onverwachte scenario's: Net wanneer je denkt dat je de perfecte compositie hebt gevonden, verschijnt er plotseling een groepje eenden die besluit om recht voor je auto te waggelen alsof ze auditie doen voor een remake van "DuckTales". Het is bijna alsof ze weten dat je een foto probeert te maken en besluiten om een grapje met je uit te halen.
   

 5. De strijd met reflecties: Je hebt eindelijk die glanzende auto op de perfecte plek gepositioneerd, maar dan besluit de zon om recht in je lens te schijnen, waardoor je alleen maar een reflectie van jezelf ziet in plaats van de auto. Je probeert je best te doen om je eigen reflectie niet tegen te komen, terwijl je probeert die verblindende zon te trotseren.
   

H O E   I K   T E   W E R K   G A

 1. Voorbereiding: We beginnen met het plannen van de fotoshoot. We beslissen waar en wanneer we gaan fotograferen, welke auto's we willen gebruiken, en we zorgen ervoor dat we alle benodigde toestemmingen hebben.
   

 2. Opzetten van de locatie: Op de dag van de shoot gaan we naar de gekozen locatie en maken we alles klaar. We zetten de auto's neer, regelen eventuele accessoires en stellen de verlichting in als dat nodig is.
   

 3. Fotograferen: Zodra alles klaar staat, beginnen we met het maken van de foto's. Ik fotografeer de auto's maak veel verschillende foto's vanuit verschillende hoeken.
   

 4. Communicatie en samenwerking: Tijdens de fotoshoot communiceren we veel met elkaar. Ik geef aanwijzingen en we bespreken samen hoe je de auto graag zou willen zien op de foto's
   

 5. Bewerken en selecteren: Na de fotoshoot ga ik door alle foto's heen en kies ik de beste uit. Ik bewerk ze om ze er nog beter uit te laten zien.
   

 6. Gebruik van de foto's: Tot slot gebruik ik de foto's waarvoor ze bedoeld zijn, bijvoorbeeld voor publicatie of op de website.

 

​Kortom, autofotografie is een avontuur op zich, vol grappige situaties en onverwachte wendingen. Maar zelfs met alle uitdagingen is er niets dat op kan tegen het gevoel van voldoening wanneer je eindelijk die perfecte foto hebt gemaakt.

Leuke foto? Klik op het !

bottom of page