top of page

Kiekjeskijkers!

Hallo

NIKON CORPORATION_NIKON D7000_2017-10-10_341110632448.jpg

Je stapt nu in de kleurrijke wereld van Vera. Zij is de fotografische avonturier die gelooft dat een goede foto begint met een lach en een gezonde dosis sarcasme. Zij is opgegroeid met de overtuiging dat het leven te kort is voor onscherpe foto's. Al hoewel... Snelheid is focus. Haar stijl? Denk aan een mix van 'ik hoop dat dit werkt' en 'oh wow, dat werkte eigenlijk!' Laten we zeggen dat ze niet bang is om een beetje 'camera-chaos' toe te voegen...

 

De fotografie passie begon niet als een roeping, maar eerder als een excuus om mensen te vertellen dat ze er geweldig uitzien zonder dat het ongemakkelijk wordt. Vera heeft er een talent voor. Waar anderen misschien streven naar perfectie, jaagt Vera op de perfecte onvolmaaktheid. Of het nu gaat om een bruidstaart die besluit om zijn eigen weg te gaan of een groepsfoto waarin iedereen zijn eigen versie van 'cheese' probeert te interpreteren, haar camera vangt de knotsgekke dans van het leven.

Met een onmiskenbare stijl die ergens zweeft tussen 'artistiek' en 'ik wist niet dat ik dat kon vastleggen', heeft Vera een manier gevonden om de magie van alledaagse momenten vast te leggen, ook al is zij soms meer bezig met het redden van geheugenkaarten en het opladen van de batterijen dan met het redden van de dag.​

Dus, als je een fotograaf zoekt die je dag kan vastleggen met een beetje flair en een knipoog naar het leven, dan is Vera de persoon voor de klus. Een beetje gek, een beetje eigenwijs, maar altijd met een camera in de hand en een glimlach op het gezicht. Laat Vera je verhaal vertellen, met een knipoog en een klik.

JPG_320313184256_edited.jpg

Fotoshoots

Het hele proces van een fotoshoot, van voorbereiding tot nabewerking, is een combinatie van creativiteit, techniek en goede communicatie. Het is geweldig om de ideeën van de klant waar te maken en bijzondere momenten vast te leggen. Elk detail is belangrijk, en een blije klant aan het eind van de dag is het mooiste resultaat.

NIKON CORPORATION_NIKON D7000_2018-09-01

Fotoshoots

Fotograveertje-145_edited.jpg

Automotive

DSC_7893_edited.jpg

Motoren

Werkwijze

Want... Wat kan je verwachten?

Voor de fotoshoot begint, is het tijd voor wat serieuze voorbereidingen, met een vleugje humor natuurlijk! Ik zit samen met de jou/jullie en we praten over dromen en wensen - en nee, ik vraag ze niet naar hun favoriete pizza. Samen beslissen we over de locatie, het thema en zelfs de kleur van de sokken (want je weet maar nooit). Deze voorbespreking helpt niet alleen om hun visie te begrijpen, maar het geeft ons ook de kans om een band op te bouwen.

Het belangrijkste tijdens de shoot? Ontspanning. Ik bedoel, wie wil er nu op een foto staan met een gezicht alsof ze een tandartsbezoek overleven? Dus ik begin met een paar testfoto’s - een beetje zoals proberen een selfie te maken zonder er belachelijk uit te zien. Gedurende de shoot ben ik de dirigent van een humorvolle symfonie. Ik geef duidelijke en vriendelijke instructies, terwijl ik zorgvuldig let op de kleinste details - alsof ik een detective ben die een misdaad oplost, maar dan zonder de misdaad.

Flexibiliteit? Oh, dat is mijn tweede naam. Soms leidt een spontaan idee tot de beste foto’s. Ik bedoel, wie had gedacht dat een wapperende strandhanddoek zo'n iconische foto zou opleveren? En ja, als alle andere trucjes falen, gooi ik een flauwe grap erin - want een lach is tenslotte het beste accessoire op een foto.

Na de fotoshoot, komt de magie van de nabewerking - het Photoshop-tijdperk waarin zelfs broccoli tussen de tanden geen probleem meer is! Ik laad al mijn foto’s naar mijn computer en maak meteen een back-up - want je weet maar nooit wanneer een computer besluit om met pensioen te gaan. Dan begint de echte pret: het bewerken. Ik voel me als een digitale tovenaar die de wereld van pixels betovert. Belichting? Kleuren? Vlekjes? Geen probleem! Ik poets ze weg alsof ik een superheld ben met een digitale tandenborstel. Als de foto’s eenmaal zijn bewerkt, maak ik een online galerij. Het is als een digitale snoepwinkel waar al mijn favoriete foto's te zien zijn.

bottom of page